Zoek

Waterzuivering Techniek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen

Ecomatic | Capaciteit 200 - 400 liter per badge

Ecomatic afvalwaterbehandeling

Ecomatic is een serie volautomatische installaties voor de behandeling en zuivering van industrieel afval- en spoelwater.

De reactor wordt gevuld met het te behandelde afvalwater door middel van de toevoerpomp. Bij het bereiken van het maximale niveau (400 liter) schakelt de pomp uit en start de roertijd. Tegelijkertijd wordt de geprogrammeerde hoeveelheid ECOSTATIC gedoseerd. Na de reactie periode vangt de sedimentatietijd aan zodat de gevormde vlokken kunnen bezinken.

 

Door middel van het dubbele afvoer-systeem, wordt eerst het opstaande water over de bandfilter afgevoerd (hiermede wordt aanzienlijk aan filtermateriaal gespaard) in tweede instantie wordt het gevormde slib/water mengsel over de bandfilter geleid. Zodra de bandfilter zijn maximaal niveau bereikt sluit direct het slibafvoer ventiel en schakelt de aandrijfmotor in waardoor de slib vooruit wordt getransporteerd.

 

Doordat er een schoonfilter oppervlak gecreëerd wordt komen de sondes vrij van de slib en opent het ventiel opnieuw zodat de procedure wordt voortgezet, totdat de reactor leeg is. Hierna wordt de reactor gespoeld en de installatie is gereed voor de volgende charge. Alarm wordt gegeven indien de doseerunit leeg is of het filtermateriaal op is.

 

De ECOMATIC kan op elke specifieke bedrijfssituatie ingesteld worden.

Uitvoering
> ca. 400 l. per charge
> Microprocessor
> Elektronisch beveiligd
> Continu bedrijf
> Individuele dosering
> 2-ledige filtratie

Toepassing
> Spoelwater van watergedragen lakken
> Spoelwater van watergedragen lijmen
> Spoelwater van watergedragen inkten
> Ontvettingsbaden
> Loogspoelwater
> Beitsspoelwater
> enz.