Zoek

Waterzuivering Techniek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen

Ecomatic | Capaciteit 800 - 20.000 liter per badge

Ecomatic is een serie volautomatische installaties voor de behandeling en zuivering van industrieel afval- en spoelwater.

De reactor wordt gevuld met het te behandelde afvalwater door middel van de toevoerpomp. Bij het bereiken van het maximale niveau start de roertijd. Tegelijkertijd wordt de geprogrammeerde hoeveelheid Ecostatic vlokkuleringsmiddel gedoseerd.
Na de reactieperiode vangt de sedimentatietijd aan, zodat de gevormde vlokken kunnen bezinken. Door middel van het dubbele afvoersysteem wordt eerst het opstaande water over de bandfilter afgevoerd. Hiermee wordt aanzienlijk aan filtermateriaal bespaard.
In tweede instantie wordt het gevormde slib/watermengsel over de bandfilter geleid. Doordat er een schoon filteroppervlak gecreëerd wordt komen de sondes vrij van de slib en opent het ventiel opnieuw, zodat de procedure wordt voortgezet totdat de reactor leeg is.

Nadat de gehele reactor geledigd is, wordt deze automatisch gespoeld met het gezuiverde water dat zich in de schoonwatertank van de installatie bevindt. Vanuit deze schoonwatertank wordt continu het gezuiverde water naar de riolering gepompt, of -indien gewenst- naar een schoonwater tank voor hergebruik.

De slibafvoer kan op verschillende wijzen plaatsvinden. Op een in de installatie geïntegreerde bandfilter unit, die niveau gestuurd de slib in een ontwateringcontainer transporteert. Hierin kan de slib op natuurlijke wijze verder ontwateren.
Bij grotere hoeveelheden afvalwater wordt de slibontwatering door een filterpers verzorgd. Hierbij wordt het mengsel onder een druk van circa 15 bar in de kamers met filterdoek gepompt, bij een tegendruk van 300 bar.

De Ecomatic is leverbaar in zowel kunststof als roestvast staal. De keuze hiervoor is afhankelijk van de aard en samenstelling van het te zuiveren water.